Svensk elev-workshop

Fredagen den 24 mars höll Sverige sin första workshop med gymnasieelever. Under dagen deltog mer än 40 elever från sex skolor. Med en blandning av starka känslor och innovativa idéer lärde vi oss alla något under dagen. Talen handlade om allt från huruvida vi ska befolka Mars till hur viktig en skön soffa kan vara. 
Efter att vi hade diskuterat hur förödande mobbning kan vara lättade Edit från Katedralskolan upp stämningen med ett tal om soffor. Många av oss blev förvånade över hur starka åsikter vi har om soffor. 
Filippa från P A Fogelströms gymnasium tog oss på en känslomässig resa vilken ledde till nya tankar i den svåra frågan om dödshjälp.
När Edmond från Franska skolan talade om hemlöshet fick vi en bra möjlighet att tänka över hur vårt lands resurser faktiskt borde fördelas. Jonatan från Carlforsska gymnasiet fick oss att diskutera och tänka på hur vi ska använda klichéer i våra tal.
Efter dagen är vi i projektet mycket imponerade över dessa begåvade ungdomar. Vi längtar efter att med stolthet få presentera några av ungdomarna på den stora festivalen i Kolding: https://www.facebook.com/events/490134136632367